Update: ik geniet momenteel van mijn zwangerschap en daarna postpartum periode. De hypnobirthing cursus en massages/behandelingen zal ik daarna weer oppakken. 

Het rebozo sluitingsritueel is een prachtig ritueel dat op emotioneel, fysiek en geestelijk gebied dingen m.b.t. de zwangerschap of geboorte helpt een plekje te geven. Ook als je deze periode als positief hebt ervaren kan het ritueel je ondersteunen. Tijdens de geboorte van je kindje open je, lichamelijk en energetisch. Na de geboorte kan de ruimte die je baby in je lichaam innam leeg voelen. Tijdens het sluitingsritueel sluiten we je hoofd, schouders, bekken, benen en voeten met rebozo doeken. Dit helpt je om weer je eigen ruimte in je lichaam in te nemen.

We luisteren naar jouw geboorteverhaal, maken een warm kruidenbad of voetenbad, masseren je lichaam van top tot teen met vier handen en sluiten je lichaam met Rebozo doeken. Met warmte, zachtheid, helende en warme dranken/voeding eren we jouw transformatieproces naar moeder worden. Het is een mooi ritueel om de periode van zwangerschap, geboorte en kraamtijd af te sluiten. Het sluitingsritueel kan vanaf 40 dagen na de geboorte, tot wanneer het voor jou fijn voelt. Het kan dus ook ruime tijd na de geboorte, soms zelfs jaren erna. Het sluitingsritueel doe ik samen met mijn lieve vriendin Doula Dees, je voelt je gedragen door 2 vrouwen, jij staat centraal.

De ceremonie duurt ongeveer 3 à 4 uur. We nemen de tijd voor jou en komen naar jou toe zodat je mag ontspannen in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je baby mag gerust bij de ceremonie zijn, maar het is fijn wanneer iemand de zorg voor je baby kan overnemen (bv partner, moeder of vriendin) zodat jij echt kunt ontspannen en ontvangen.

Het Rebozo Sluitingsritueel kost € 200