Vraag jij je af of HypnoBirthing wel bij je/jullie past? Twijfel je nog? Lees dan hieronder de ervaringen van cursisten met HypnoBirthing bij Jonna.

 

“Het heeft mijn kijk op de zwangerschap en geboorte ontzettend verruimd”

‘Deze ‘cursus’ heeft onze kijk op de zwangerschap en de naderende bevalling zo ontzettend verruimd! In een ontspannen, ongedwongen setting kregen we in 5 avonden info, oefeningen, tips en antwoorden om dit bijzondere proces weer op een meer natuurlijke manier te zien en beleven. Ook heeft het mij persoonlijk eraan herinnerd dat een bevalling heel natuurlijk is en de kans op complicaties uitzonderlijk. In de huidige maatschappij/medische wereld wordt eerder van het omgekeerde uitgegaan, wat spanning en angst met zich meebrengt. Ik heb zelf eerder 2 compleet verschillende bevallingen mogen meemaken en mogen ervaren dat ontspanning en vertrouwen van essentieel belang zijn voor een soepel en voorspoedig verloop. Deze cursus sluit hier naadloos op aan.
Ook voor mijn partner waren het prettige en zinvolle bijeenkomsten (met veel praktische tips 😉) wij genieten nog even verder van deze zwangerschap en zien de bevalling met vertrouwen tegemoet.
Jonna is overigens een hartelijke gastvrouw met kennis van zaken (en ervaring). Ook is er voldoende ruimte en erkenning voor ieders zienswijze en eigen manier. Ze stimuleert alle stellen keuzes te maken die bij hén passen en geeft achtergrondinfo om afwegingen weldoordacht te kunnen maken.
Ik kan (en zal) Hypnobirthing aan alle zwangere stellen aanbevelen!’

– Femke, 4 augustus 2018 –

 

“Het heeft mij meer rust en een ontspannen gevoel over de bevalling gegeven”

‘ Via mijn vriend kende ik Jonna en wist ik dat ze begonnen was met het verzorgen van de cursus Hypnobirthing. Ik heb het voor mijn zwangerschap dan ook op Facebook in de gaten gehouden. Toen ik eenmaal zelf zwanger was, was dit de eerste en eigenlijk enige cursus waar ik aan mee wilde doen.
De cursus is erg compleet en geeft een goed beeld over het lichamelijke maar ook het geestelijke proces tijdens de bevalling. Deze dingen waren voor mij allemaal nieuw en hierdoor werd mijn keuzemogelijkheid ook veel breder. Ik zou zonder deze cursus blind in de bevalling zijn gestapt en me moeten laten leiden door wat anderen vonden dat ik zou moeten doen. Weten wat allemaal mogelijk is en hoe je lichaam en geest werken, geeft mij meer rust en een ontspannen gevoel voor de bevalling.
Het is een fijne cursus die je samen met je partner volgt en ik zou de cursus eenieder aanraden’.

– Ramona, 3 augustus 2018 –

 

“Iedere vrouw zou dit moeten weten”

‘Na de geboorte van ons tweede kindje had ik toch wat meer vertrouwen gekregen in het hele bevallingsgebeuren. Dus op aanraden van de verloskundige de hypnobirthing cursus gevolgd, bij Jonna.
Wat een bijzondere ervaring. De naam is misschien misleidend en ik kan me voorstellen dat mensen het iets zweverigs vinden. Ik moet eerlijk zeggen ik had ook wat gemengde gevoelens. Maar eenmaal aan de cursus begonnen viel dat allemaal weg. Iedere vrouw zou dit moeten weten. Je kunt ervoor jezelf namelijk uithalen wat bij je past.
Voor de geboorte van ons eerste kindje hebben we ons laten leiden door de informatie die het ziekenhuis ons gaf en dat neem je voor waar aan, niet dat het ziekenhuis alleen maar negatief was. Maar er is zoveel meer. Na de geboorte met een ruggenprik die ik moest en zou krijgen, sta ik nu open voor een hele andere ervaring, een natuurlijke bevalling en misschien wel thuis.
Het belangrijkste wat de cursus voor mij heeft gedaan is het krijgen van vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam en vertrouwen in het geboorteproces. Hoe de bevalling straks ook gaat lopen. Ik heb vertrouwen gekregen en dat heeft de zwangerschap voor mij een stuk prettiger gemaakt en daarvoor Jonna wil ik je hartelijk bedanken.’ 

– Susan, 27 juni 2018 –

 

Alec aan het woord: 

 

“We zijn vol vertrouwen over de geboorte”

‘Wat een heerlijke plek en een fijne dame om de cursus HypnoBirthing bij te volgen. We zijn onder de vakkundige leiding van Jonna gedurende vijf avonden wegwijs gemaakt in de wereld van HypnoBirthing. Er is op een hele fijne manier duidelijk gemaakt dat een geboorte op een fijne, pijnvrije manier kan plaatsvinden. Waarbij je zelf (zowel de partner als de zwangere vrouw) de regie in handen hebt – wanneer je als vrouw bevalt voel je zelf wat jouw lijf nodig heeft.
Zowel Daniëla als ik zijn vol vertrouwen dat de geboorte een heel fijne gebeurtenis gaat zijn, voor ons ouders én voor ons kindje.
Als laatste wil ik nog melden dat de avonden waarop de cursus zou plaatsvinden echt iets was waar we naar uitkeken. En het was mooi te merken dat dat voor de andere cursisten ook zo was.’

– Alec, 10 december 2017 –

 

“Ik zag er als man toch wel tegenop”

‘Mijn vrouw had deze cursus uitgezocht omdat we deze samen konden doen en aansloot bij hoe wij zijn en denken. Ik als man zag er toch wel een beetje tegen op maar jouw rust en toewijding zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak en thuis voelt. De eerste dag alleen met jou gedaan en op de 2e dag de andere stellen leren kennen. Er was meteen een band wat al zeer bijzonder is. We hebben ook veel gelachen en zeer mooie affirmaties geoefend die ons zeker zullen helpen tijdens de bevalling.
Het mooiste moment was toch wel de laatste dag bij het rondje hoe iedereen het had ervaren. Zeer emotioneel en mooi hoe open iedereen was. Echt geweldig.’

– Henri, 7 december 2017 –

 

“We zijn positief en ontspannen”

‘De cursus HypnoBirthing bij Jonna, is door mij en mijn partner als zeer waardevol ervaren. De cursus wordt op een geheel informele wijze gegeven, namelijk gezellig bij Jonna thuis met nog andere zwangere koppels.
Voor de cursus, stond ik toch wel wat onzeker en angstig tegenover de bevalling. De cursus heeft mij en mijn partner veel zelfvertrouwen gegeven en laten ervaren, bevallen is iets natuurlijks! Wij zijn er nu op een hele positieve manier mee bezig en wij voelen ons ontspannen. Jonna heeft niet alleen heel veel tijd en aandacht besteed aan ons tijdens de cursus, maar gaf ons ook mooie en handige informatie mee naar huis. Zo kon ik als ik iets vergat (ja, dat gebeurde vaak als zwangere) thuis nog eens alles op mijn gemak doorlezen en oefenen met mijn partner. Wij hopen dat Jonna nog heel veel mensen gelukkig mag maken met deze cursus en koppels net als ons, veel zelfvertrouwen mag geven.’

– Linda, 25 september 2017 –

 

“HypnoBirthing was thuiskomen”

‘Voor mij was de cursus hypnobirthing echt thuis komen!
Er komen zoveel vragen , onzekerheden en meningen op je af vanaf het moment dat je weet / vertelt in verwachting te zijn. Door de cursus ben ik en mijn partner zelfverzekerd geworden dat de keuzes die wij maken voor ons kindje voor ons de beste zijn. De cursus was voor ons een combinatie van kennis , ontspanning , educatie en gezelligheid. De huiselijke sfeer, de openmind voor verschillende invullingen aan de bevalling en de niets moet alles mag mentaliteit, plus een ” docente ” met humor en interesse in jouw / jullie, heeft voor ons de cursus tot een hele prettige ervaring gemaakt.’

– Peggy, 24 september 2017 –

 

Shu-Lin aan het woord:

 

“Ik kijk uit naar de geboorte!”

‘Als je een zwangerschapscursus zoekt die je echt SAMEN met je partner kunt doen is hypnobirthing bij Jonna echt aan te raden. De cursus heeft niks te maken met “zweverigheid” of in je yogakleding zitten. De cursus heeft mij geleerd hoe ik me kan ontspannen en hoe je eigen lichaam daar op reageert. Mijn man heeft ook handvaten gekregen hoe hij mij straks kan ondersteunen tijdens de bevalling. Ik kijk er naar uit!’

– Shu-Lin, 18 september 2017 –