Vraag jij je af of HypnoBirthing wel bij je/jullie past? Twijfel je nog? Lees dan hieronder de ervaringen van cursisten met HypnoBirthing bij Jonna:

‘Genoeg handvatten om tijdens de bevalling mijn rust te bewaren’

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteedt aan ontspanningsoefeningen en werd er heel veel informatie gegeven rondom de bevalling, lichamelijke veranderingen en de baby. Hierdoor krijg je genoeg handvatten om tijdens de bevalling de rust te bewaren en (als het nodig is) medische afwegingen te maken. Verder is het fijn om ervaringen te delen met medecursisten. Jonna is een heel rustig persoon, ze neemt echt de tijd om alle aspecten van de cursus goed uit te diepen. Voordat we begonnen was ik bang dat het een zweverige boel zou worden, gelukkig bleek dit totaal niet zo te zijn. Ik vond het een grote meerwaarde en heb het als zeer prettig ervaren! Heel erg bedankt Jonna! 

-Renée-

 
‘Enorme bijdrage aan een prettige en ontspannen bevalling’
 
De cursus heeft mij veel informatie en handvaten gegeven, van zaken waar ik vooraf niet van op de hoogte was. Hierdoor hadden we voor de bevalling al tijd om na te denken over bepaalde keuzes. En kregen we het inzicht dat er überhaupt keuzes zijn – zelfs als je kiest voor een ziekenhuis bevalling.
Voor mij waren ook de ontspanningsoefeningen erg fijn. De regenboog-ontspanning heb ik vaak geluisterd en hierdoor kon ik goed mijn rust (lees: slaap) vinden. Zelfs tot de dag voor de bevalling.
Het was ook enorm fijn om de cursus samen met mijn vriend te kunnen doen, in de vorm van echte bijeenkomsten. Zeker in deze tijd – waarbij mijn vriend niet mee mocht naar de afspraken bij de verloskundige – hadden we toch onze momenten samen om te delen tijdens de zwangerschap.
De bevalling is inmiddels achter de rug; en ik kreeg de meeste complimenten over hoe ‘rustig’ en ontspannen ik dit heb doorstaan. Het ging allesbehalve zoals we hadden verwacht – maar elke ‘hobbel’ heb ik samen met mijn vriend doorstaan. We hebben de ruimte genomen (en gekregen) om keuzes te maken. We waren zoals gepland in het ziekenhuis, en ook hier hebben ze rekening gehouden met onze wensen – zo veel als mogelijk. En hebben we, achteraf gezien, een hele prettige en ontspannen bevalling gehad. Ik ben ervan overtuigd dat deze cursus een enorme bijdrage hieraan heeft geleverd.
 
-Ilona-
 
 
‘De cursus heeft voor aanstaande vaders ook een meerwaarde’
 
Vooraf ga je ietwat sceptisch mee (omdat je vriendin het graag wilt) maar gaandeweg heb ik ervaren dat de cursus ook als aanstaande vader een toegevoegde waarde heeft. Je krijgt tips en handvaten hoe jij je rol kunt nemen tijdens de bevalling. Je kunt samen met je partner meedenken over de wensen die jullie samen hebben tijdens de bevalling. Je leert hierdoor ook wat je samen belangrijk vindt – bepaalde do’s en don’ts. En dat is in de praktijk ook echt gebleken. Ik heb er dus veel aan gehad, en achteraf blijkt dat mijn vriendin mij ook echt als een meerwaarde heeft ervaren tijdens de bevalling!
 
-Joshua-
 
 
‘ De cursus heeft een grote bijdrage gehad aan een prettig geboorte proces ‘
 

Word je vader en heeft je vrouw het idee geopperd om deze cursus te gaan doen? Ga mee  Het heeft ons in ieder geval veel opgeleverd. We hebben onlangs de cursus hypnobirthing gevolgd, in aanloop naar de geboorte van ons tweede kindje. Ondanks dat ik dacht “we hebben toch de vorige keer al een (andere) cursus gedaan”, heeft deze cursus mij veel waardevolle inzichten opgeleverd. Het zorgde ervoor dat ik me betrokkener voelde in het proces van de zwangerschap, maar ook dat ik mijn vrouw op de juiste manier kon steunen bij de geboorte. Tijdens de cursus dacht ik vaak “wat vreemd dat dit niet de standaard manier is”, maar eerlijk gezegd soms ook “ik ben benieuwd of dat in de praktijk dadelijk ook zo is”. Nu, na de geboorte van ons kindje, ben ik overtuigd ervan dat dit een grote bijdrage heeft geleverd aan een prettig geboorteproces. Zowel de moeder als het kindje lijken hier veel ontspannener door te komen, dan wanneer ik dit vergelijk met de geboorte van onze eerste (ik ook natuurlijk). Kortom, aanrader. Jonna geeft altijd alle vrijheid om in gesprek te gaan over de achtergrond van de theorie en heeft een heel open en rustige manier van ‘lesgeven’. Het sterkste punt van de cursus vond ik dat het achtergrond geeft bij dingen die gemiddeld genomen als ‘normaal’ gezien worden, waardoor je het gevoel krijgt dat dit zo ‘moet’. Maar niks moet, en dit helpt je om zelf als ouders de regie in handen te nemen en houden.

– Mark –

 
” Het heeft me geholpen om van mijn angsten af te komen”
 
Afgelopen zaterdag ben ik bevallen van onze tweede dochter Daantje.
Ik heb echt heel veel aan de cursus gehad. Het heeft me niet alleen geholpen om tijdens mijn zwangerschap van mijn angsten af te komen en een beetje van mijn zwangerschap en de komst van de kleine te kunnen genieten. Het heeft me (samen met de begeleiding van partner en verloskundige) ook enorm geholpen om de geboorte op een rustige manier te doorlopen, waardoor ik mede uiteindelijk heel snel en soepel bevallen ben en met een heel tevreden gevoel op mijn zwangerschap en de geboorte terugkijk. Jonna bedankt!
 
-Lesly –
 
 

“De cursus zet angst en stress om naar ontspanning”

Wat een fijne, eerlijke en nuttige cursus was Hypnobirthing. Jonna neemt je mee door het hele proces rondom bevallen. De praktische kanten komen ruim aan bod zowel ook het gevoel en de emoties. Of je nou thuis wilt bevallen of in het ziekenhuis moet bevallen (zoals ik), iedereen leert waardevolle dingen waardoor je met vertrouwen en rust de bevalling tegemoet gaat. Zowel de vrouw als de geboortepartner.
Nu inmiddels 1 week in mijn verlof, besteed ik dagelijks tijd aan technieken die ik in de cursus heb geleerd.
Het is mooi om te beseffen hoe een cursus angst en stress kan omzetten naar ontspanning. Ik durf te zeggen dat ik uitkijk naar de bevalling en dat gevoel gun ik iedereen.

-Lesley-

“We hebben veel kennis opgedaan, handvatten, oefeningen en tips gekregen”

Met veel plezier kijken wij terug op de hypnobirthing cursus die we recentelijk bij Jonna hebben gevolgd. Mooi om te zien hoe Jonna dit met passie en toewijding doet. Ipv in beslag te worden genomen door angstige gedachten en belemmeringen, zien wij de geboorte van onze zoon met veel vertrouwen en kalmte tegenmoet. We hebben veel kennis opgedaan, handvatten, oefeningen en tips gekregen. Als mama to be heb ik de steun van mijn partner als zeer waardevol ervaren. Dankbaar dat wij deze inspirerende en leerzame cursus bij Jonna hebben mogen volgen en dat in de toekomst nog vele mama’s en papa’s dit ook mogen ervaren.

-Kirsten-

“Ik kijk met een meer ontspannen gevoel uit naar de bevalling”

De cursus is heel waardevol doordat je met een meer ontspannen blik en gevoel naar de bevalling uitkijkt. 
Ik had het meer ‘zweverig’ verwacht, maar eigenlijk krijg je juist veel informatie over hoe de biologie feitelijk in elkaar zit.
Ook voor mannen is de cursus waardevol. Je leert de fases van de bevalling bij je vrouw herkennen en kunt veel meer dingen doen om te ondersteunen dan ik had gedacht.

-Shayenne en Robbie-

“Ik leerde te ontspannen en ging de geboorte zelfverzekerd tegemoet”

Ik ben een enorme controlfreak en zag de bevalling als een life event waarbij ik de touwtjes niet zelf in handen had. Door de cursus bij Jonna te volgen leerde ik te ontspannen en op een andere manier de touwtjes in handen te nemen dan ik gewend was, zodat ik zelfverzekerd de geboorte tegenmoet zou gaan! Het heeft mij enorm geholpen, ik kijk positief terug op de geboorte van onze zoon en ik heb met momenten weten te genieten! Bedankt Jonna!

-Ilvy-

“Ik heb daadwerkelijk een rol kunnen spelen tijdens de geboorte”

Mijn vrouw en ik hebben recentelijk de cursus bij Jonna gevolgd. Ik was bang dat het wat zweverig zou zijn maar niets was minder waar. Ik ben verbaasd over hoeveel er te leren viel en ben ongelooflijk dankbaar dat we deze cursus hebben gevolgd. Mijn vrouw is afgelopen week bevallen en ik heb daadwerkelijk een rol kunnen spelen, ik voelde mij niet hulpeloos of overbodig. Mijn vrouw heeft de bevalling gekregen die ze wenste. Dit dankzij Jonna!!

-Ruud-

“Als man zijnde was ik in het begin wat sceptisch”

Wij hebben de cursus gevolgd bij Jonna. Als man zijnde was ik in het begin wat sceptisch, maar de cursus is zeer goed bevallen. Het is tevens voor de man zeer leerzaam en ik heb het gevoel dat ik nu veel meer bij de zwangerschap en straks bij de bevalling kan doen en betekenen. Ik sta er nu veel zekerder in en verheug me op onze bevalling. Alle lof voor Jonna, zij geeft zeer fijn les en in een rustige en fijne omgeving.

-Kevin-

“het heeft ons geholpen er ontspannen en zonder angst in te staan”

Jonna geeft een super mooie en educatieve cursus Hypnobirthing. De weg naar de bevalling toe heeft het mij, en mijn vriend, geholpen hier ontspannen en zonder angst in te staan. Ik ben geen moment bang geweest voor wat er ging komen. Ik keek er juist enorm naar uit!
Mijn vriend kreeg tijdens de cursus de juiste handvaten over hoe mij tijdens de bevalling het best kon ondersteunen. We hebben beide veel geleerd. Zowel over wat er in je lichaam eigenlijk allemaal gebeurd, waarom dit gebeurd, hoe je ermee omgaat, als alle mogelijkheden die je hebt tijdens de bevalling. We zijn allemaal zo gespitst op alle standaarden vanuit de medische wereld, dat we vergeten wat er verder nog allemaal is. Dat dat allemaal heel natuurlijk is en je zo dicht bij jezelf kunt blijven. Dat je je lichaam kunt vertrouwen.
Inmiddels ben ik bevallen van een prachtig mannetje. Ik kan zeggen dat ik echt mijn droombevalling heb gehad. De verloskundigen en verpleegkundige noemden me een natuurtalent. Dat zal best zo zijn, met een beetje hulp van Jonna 😉

-Laura-

“We hebben er meer en gemakkelijker over gepraat samen”

Jonna is een lieve vrouw. Die zowel mij als mijn man heel goed geholpen heeft tijdens mijn zwangerschap. Ik was erg onzeker over de hele bevalling. Door deze cursus hebben mijn man en ik meer en makkelijker over de bevalling kunnen praten met zijn 2e. Ook heb ik hier leren ontspannen. Wat mij dan bij mijn uiteindelijke geplande keizersnede erg geholpen heeft. Bedankt Jonna!

-Laura-

“We zijn er met meer rust en vertrouwen in gegaan”

Jonna heeft mij en mijn man erg geholpen met de voorbereiding op de bevalling. We zijn er met meer rust en vertrouwen in gegaan en hebben allemaal handvatten meegekregen om de bevalling makkelijker te maken. Zeer aan te raden. Jonna is een bijzonder en fijn persoon en we hadden een geweldige groep waar we ons meteen vrij en op ons gemak voelde. Ik denk zeker dat het ons en vooral mij geholpen heeft bij de bevalling.

                                           – Denise – 

“Door de cursus sta ik er heel anders in, het heeft me zoveel meer rust gegeven”

Deze cursus kan ik echt aanraden als je zwanger bent en opziet tegen de bevalling.  Jonna helpt je een heel eind op weg! Super fijne vrouw die je in 5 info avonden vooral leert hoe het kan zijn om een fijne bevalling tegemoet te gaan en op een kalme en natuurlijke manier het vooral positief te zien. De naam hypnobirthing klinkt inderdaad zweverig maar dat is het totaal niet. De avonden staan in het teken van meditatie en affirmatie oefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken ter voorbereiding maar ook handig voor tijdens de bevalling , visualisaties die echt heel erg fijn zijn, je bespreekt het geboorteplan en nog veel meer bruikbare tips. Je kunt en mag alles vragen! Ik ben nu 38,5 week zwanger en het einde nadert. Merk dat ik er nu heel anders in sta en het zoveel meer rust geeft. Ik heb er alle vertrouwen in dat de bevalling iets moois gaat zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er niets mooiers is dan op een natuurlijke manier te gaan bevallen!!
TIP die ik jullie kan meegeven: luister naar je gevoel, je lichaam en vooral het kleine wonder in je buik en probeer de bruikbare informatie die Jonna je vertelt ook thuis te blijven doen! Je zult zien dat dit je een hele hoop oplevert..
Jonna bedankt voor alles! Het was een hele unieke en bijzondere ervaring! 

– Joyce en Jos –

“Ik heb geleerd dat ik als papa een belangrijke steun en toeverlaat kan zijn”

De cursus Hypnobirthing bij Jonna heeft mij, als pappa- in-spe, veel praktische kennis bijgebracht. Ook heeft het me er nog meer bewust van gemaakt dat ik als pappa / partner zijnde een belangrijke steun en toeverlaat kan zijn gedurende de gehele zwangerschap en het geboorteproces. Ik kijk hierdoor met nog meer vertrouwen uit naar de komst van onze kleine meid.

– Ronald –

“De cursus heeft mij precies die handvaten gegeven om de controle los te laten”

‘Ik ben iemand die graag controle heeft. Laat dit nu net iets zijn wat je gedurende een zwangerschap en geboorte niet hebt. De hypnobirthing cursus heeft mij precies de handvaten gegeven die ik nodig had om de controle los te laten en te vertrouwen op mijn lijf, mijn baby en mijn partner. Jonna geeft deze cursus op een fijne, warme, open manier. Ook mijn partner heeft tools gekregen om mij en ons kindje door de geboorte heen te begeleiden. Voor alle papa’s en mama’s to be is deze cursus een aanrader als je meer wil weten over hoe natuurlijk een bevalling kan zijn.’

– Maartje –

“Het heeft mijn kijk op de zwangerschap en geboorte ontzettend verruimd”

‘Deze ‘cursus’ heeft onze kijk op de zwangerschap en de naderende bevalling zo ontzettend verruimd! In een ontspannen, ongedwongen setting kregen we in 5 avonden info, oefeningen, tips en antwoorden om dit bijzondere proces weer op een meer natuurlijke manier te zien en beleven. Ook heeft het mij persoonlijk eraan herinnerd dat een bevalling heel natuurlijk is en de kans op complicaties uitzonderlijk. In de huidige maatschappij/medische wereld wordt eerder van het omgekeerde uitgegaan, wat spanning en angst met zich meebrengt. Ik heb zelf eerder 2 compleet verschillende bevallingen mogen meemaken en mogen ervaren dat ontspanning en vertrouwen van essentieel belang zijn voor een soepel en voorspoedig verloop. Deze cursus sluit hier naadloos op aan.
Ook voor mijn partner waren het prettige en zinvolle bijeenkomsten (met veel praktische tips 😉) wij genieten nog even verder van deze zwangerschap en zien de bevalling met vertrouwen tegemoet.
Jonna is overigens een hartelijke gastvrouw met kennis van zaken (en ervaring). Ook is er voldoende ruimte en erkenning voor ieders zienswijze en eigen manier. Ze stimuleert alle stellen keuzes te maken die bij hén passen en geeft achtergrondinfo om afwegingen weldoordacht te kunnen maken.
Ik kan (en zal) Hypnobirthing aan alle zwangere stellen aanbevelen!’

– Femke –

“Het heeft mij meer rust en een ontspannen gevoel over de bevalling gegeven”

‘ Via mijn vriend kende ik Jonna en wist ik dat ze begonnen was met het verzorgen van de cursus Hypnobirthing. Ik heb het voor mijn zwangerschap dan ook op Facebook in de gaten gehouden. Toen ik eenmaal zelf zwanger was, was dit de eerste en eigenlijk enige cursus waar ik aan mee wilde doen.
De cursus is erg compleet en geeft een goed beeld over het lichamelijke maar ook het geestelijke proces tijdens de bevalling. Deze dingen waren voor mij allemaal nieuw en hierdoor werd mijn keuzemogelijkheid ook veel breder. Ik zou zonder deze cursus blind in de bevalling zijn gestapt en me moeten laten leiden door wat anderen vonden dat ik zou moeten doen. Weten wat allemaal mogelijk is en hoe je lichaam en geest werken, geeft mij meer rust en een ontspannen gevoel voor de bevalling.
Het is een fijne cursus die je samen met je partner volgt en ik zou de cursus eenieder aanraden’.

– Ramona –

“Iedere vrouw zou dit moeten weten”

‘Na de geboorte van ons tweede kindje had ik toch wat meer vertrouwen gekregen in het hele bevallingsgebeuren. Dus op aanraden van de verloskundige de hypnobirthing cursus gevolgd, bij Jonna.
Wat een bijzondere ervaring. De naam is misschien misleidend en ik kan me voorstellen dat mensen het iets zweverigs vinden. Ik moet eerlijk zeggen ik had ook wat gemengde gevoelens. Maar eenmaal aan de cursus begonnen viel dat allemaal weg. Iedere vrouw zou dit moeten weten. Je kunt ervoor jezelf namelijk uithalen wat bij je past.
Voor de geboorte van ons eerste kindje hebben we ons laten leiden door de informatie die het ziekenhuis ons gaf en dat neem je voor waar aan, niet dat het ziekenhuis alleen maar negatief was. Maar er is zoveel meer. Na de geboorte met een ruggenprik die ik moest en zou krijgen, sta ik nu open voor een hele andere ervaring, een natuurlijke bevalling en misschien wel thuis.
Het belangrijkste wat de cursus voor mij heeft gedaan is het krijgen van vertrouwen in mezelf en in mijn lichaam en vertrouwen in het geboorteproces. Hoe de bevalling straks ook gaat lopen. Ik heb vertrouwen gekregen en dat heeft de zwangerschap voor mij een stuk prettiger gemaakt en daarvoor Jonna wil ik je hartelijk bedanken.’ 

– Susan –

Alec aan het woord: 

“We zijn vol vertrouwen over de geboorte”

‘Wat een heerlijke plek en een fijne dame om de cursus HypnoBirthing bij te volgen. We zijn onder de vakkundige leiding van Jonna gedurende vijf avonden wegwijs gemaakt in de wereld van HypnoBirthing. Er is op een hele fijne manier duidelijk gemaakt dat een geboorte op een fijne, pijnvrije manier kan plaatsvinden. Waarbij je zelf (zowel de partner als de zwangere vrouw) de regie in handen hebt – wanneer je als vrouw bevalt voel je zelf wat jouw lijf nodig heeft.
Zowel Daniëla als ik zijn vol vertrouwen dat de geboorte een heel fijne gebeurtenis gaat zijn, voor ons ouders én voor ons kindje.
Als laatste wil ik nog melden dat de avonden waarop de cursus zou plaatsvinden echt iets was waar we naar uitkeken. En het was mooi te merken dat dat voor de andere cursisten ook zo was.’

– Alec –

“Ik zag er als man toch wel tegenop”

‘Mijn vrouw had deze cursus uitgezocht omdat we deze samen konden doen en aansloot bij hoe wij zijn en denken. Ik als man zag er toch wel een beetje tegen op maar jouw rust en toewijding zorgen ervoor dat je je meteen op je gemak en thuis voelt. De eerste dag alleen met jou gedaan en op de 2e dag de andere stellen leren kennen. Er was meteen een band wat al zeer bijzonder is. We hebben ook veel gelachen en zeer mooie affirmaties geoefend die ons zeker zullen helpen tijdens de bevalling.
Het mooiste moment was toch wel de laatste dag bij het rondje hoe iedereen het had ervaren. Zeer emotioneel en mooi hoe open iedereen was. Echt geweldig.’

– Henri –

“We zijn positief en ontspannen”

‘De cursus HypnoBirthing bij Jonna, is door mij en mijn partner als zeer waardevol ervaren. De cursus wordt op een geheel informele wijze gegeven, namelijk gezellig bij Jonna thuis met nog andere zwangere koppels.
Voor de cursus, stond ik toch wel wat onzeker en angstig tegenover de bevalling. De cursus heeft mij en mijn partner veel zelfvertrouwen gegeven en laten ervaren, bevallen is iets natuurlijks! Wij zijn er nu op een hele positieve manier mee bezig en wij voelen ons ontspannen. Jonna heeft niet alleen heel veel tijd en aandacht besteed aan ons tijdens de cursus, maar gaf ons ook mooie en handige informatie mee naar huis. Zo kon ik als ik iets vergat (ja, dat gebeurde vaak als zwangere) thuis nog eens alles op mijn gemak doorlezen en oefenen met mijn partner. Wij hopen dat Jonna nog heel veel mensen gelukkig mag maken met deze cursus en koppels net als ons, veel zelfvertrouwen mag geven.’

– Linda –

“HypnoBirthing was thuiskomen”

‘Voor mij was de cursus hypnobirthing echt thuis komen!
Er komen zoveel vragen , onzekerheden en meningen op je af vanaf het moment dat je weet / vertelt in verwachting te zijn. Door de cursus ben ik en mijn partner zelfverzekerd geworden dat de keuzes die wij maken voor ons kindje voor ons de beste zijn. De cursus was voor ons een combinatie van kennis , ontspanning , educatie en gezelligheid. De huiselijke sfeer, de openmind voor verschillende invullingen aan de bevalling en de niets moet alles mag mentaliteit, plus een ” docente ” met humor en interesse in jouw / jullie, heeft voor ons de cursus tot een hele prettige ervaring gemaakt.’

– Peggy –

Shu-Lin aan het woord:

“Ik kijk uit naar de geboorte!”

‘Als je een zwangerschapscursus zoekt die je echt SAMEN met je partner kunt doen is hypnobirthing bij Jonna echt aan te raden. De cursus heeft niks te maken met “zweverigheid” of in je yogakleding zitten. De cursus heeft mij geleerd hoe ik me kan ontspannen en hoe je eigen lichaam daar op reageert. Mijn man heeft ook handvaten gekregen hoe hij mij straks kan ondersteunen tijdens de bevalling. Ik kijk er naar uit!’

– Shu-Lin –