Update: ik geniet momenteel van mijn zwangerschap en daarna postpartum periode. De hypnobirthing cursus en massages/behandelingen zal ik daarna weer oppakken. 

Wat is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing® is een stress-vrije methode die aanstaande ouders voorbereidt op een kalme en zachte geboorte. Het helpt je om een positieve verwachting ten aanzien van je geboorte te hebben. Het helpt je om vertrouwen te hebben in je eigen lichaam dat perfect ontworpen is om te baren.

Je leert technieken voor diepe ontspanning, visualisaties en ademhaling. Je leert over de fysiologie van het vrouwelijk lichaam en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je baarmoederspieren kunnen ontspannen. HypnoBirthing® helpt je voor te bereiden op de geboorte zoals jij die graag wilt ervaren, niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby. Het helpt je uit te kijken naar je zwangerschap en de geboorte met liefde en vreugde, in plaats van met angst. Hierdoor kunnen alle baby’s in een sfeer van rust, warmte en vreugde geboren worden.

Voor wie is HypnoBirthing®?

HypnoBirthing® is voor elke vrouw die vol vertrouwen en ontspannen wil bevallen. De cursus doe je samen met je geboortepartner (de vader van je baby of iemand anders b.v. familielid, vriendin, doula etc.), deze heeft een belangrijke rol tijdens de geboorte en de zwangerschap. Ook als je geboorte een andere wending neemt dan gepland en medische interventie zou nodig zijn, dan helpt HypnoBirthing® je om kalm te blijven, ontspannen en in controle zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen betreffende de geboorte.

Waarom doe je de cursus samen met je geboortepartner?

De steun en binding die plaatsvinden gedurende de zwangerschap en geboorte creëren een hecht partnerschap. De wetenschap dat de moeder wordt gesteund door een liefdevolle en zorgzame metgezel is één van de belangrijkste factoren voor het welbevinden van de moeder en de baby die ze bij zich draagt. Het vertrouwen van de geboortepartner helpt het vertrouwen van de moeder op te bouwen. De geboortepartner zorgt voor de elementen van vertrouwen en zekerheid in de geboorteomgeving. De aanwezigheid en steun van de geboortepartner gedurende de daadwerkelijke geboorte kan niet geëvenaard worden. De aandacht, het begrip, de aanmoediging en dichtbijheid van de geboortepartner creëren een ervaring samen die niet te evenaren is, en al deze dingen zullen helpen om een band te creëren die jullie leven lang zal blijven bestaan.

Wat leer je tijdens de cursus?

  • Je leert waarom en hoe je een gemakkelijkere en kalmere bevalling kunt hebben
  • Je leert over de fysiologie van het vrouwelijk lichaam en het baren
  • Je leert op je natuurlijk baringsinstincten te vertrouwen zodat je ontspannen de geboorte tegemoet kan gaan
  • Je leert je lichaam voor te bereiden op de geboorte door o.a. de light touch massage
  • Je leert ontspannings- en baringstechnieken die je helpen om in harmonie met je lichaam en je baby de geboorte te ervaren
  • Je leert welke cadeautjes je van moeder natuur hebt gekregen om een zachte geboorte te ervaren
  • Je leert zachte geboortes te visualiseren door het bekijken van mooie geboorte filmpjes
  • Je leert bindingstechnieken voor jou, je partner en je baby zowel tijdens de zwangerschap en geboorte als daarna
  • Je leert het belang en de rol van de geboortepartner
  • Je leert hoe je negatieve emoties, angsten en beperkende gedachten kunt loslaten

Wanneer start je met de cursus?

Het is fijn om te starten als je tussen de 24 en 28 weken in je zwangerschap bent. Dan heb je voldoende tijd om je de technieken eigen te maken en je in alle rust voor te bereiden. Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Hier vind je de actuele cursus data

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus bestaat uit 5 dagdelen van elk 2,5 uur, gespreid over ongeveer 8-9 weken.

Wat kost de cursus?

De groepscursus kost € 300 per koppel. Hierbij zit inbegrepen het lesmateriaal en de ontspanningsoefeningen. Indien gewenst een vrijblijvende kennismaking of telefonische intake. Steun en begeleiding tijdens en na de cursus.

Het is tevens mogelijk om een privé cursus te volgen, de kosten hiervoor zijn € 505

Wordt de cursus vergoed?

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die de cursus vergoeden. Hier vind je een overzicht van de vergoedingen per verzekeraar, let wel dit overzicht is van 2016. Neem altijd contact op met je eigen zorgverzekeraar om te informeren naar de mogelijkheden.

Voorwaarden voor annulering van de cursus

Je hebt het recht de cursus te annuleren. De cursus kan uiterlijk  5 dagen van tevoren worden geannuleerd met behoud van het lestegoed. Bij te late annulering is het cursusgeld verschuldigd. Bij tussentijds afbreken van de cursus vindt geen restitutie plaats. Bij betaling van de factuur ga je akkoord met de voorwaarden.

Do you offer the course in English?

Yes, I also offer the HypnoBirthing course in English. Feel free to contact me for further details.