Wat is een CUB?  

De CUB (Comfortable Upright Birth) is het moderne antwoord op de traditionele baarkruk en stimuleert een verticale bevalling. Het is een fijne opblaasbare ondersteuning, die lijkt op een poef. Met de CUB kun je op ontspannen wijze de weeën opvangen, je eigen houding zoeken én bevallen. Overstappen naar een harde baarkruk is dus niet meer nodig. Klik hier voor een kort animatiefilmpje over de CUB.

Wat zijn de voordelen van een verticale bevalling? 

  • De ruimte in je bekken neemt toe met 28 – 30%
  • Je weeën zijn effectiever
  • Je baby heeft 54% minder kans op het ervaren van problemen en stress
  • De geboorte verloopt vlotter
  • Je verkleint de kans op een knip
  • Je hebt minder kans op een keizersnede
  • Je hebt minder behoefte aan pijnbestrijding

Wanneer kan ik de CUB gebruiken?

De CUB kan gedurende de gehele bevalling gebruikt worden om op te zitten, rusten, leunen, knielen en om op te bevallen. De fases van de bevalling kunnen zo in elkaar overvloeien.

Waar kan ik de CUB gebruiken?

De CUB kan in iedere omgeving gebruikt worden, er is geen speciale apparatuur voor nodig. De CUB kan thuis, in een kraamkliniek, geboortecentrum of ziekenhuis gebruikt worden.

Hoe maak ik de CUB schoon?

De CUB is eenvoudig schoon te maken, klik hier voor het instructiefilmpje.

Wat kost de CUB?

Je kunt de CUB  bij mij zowel huren als kopen. De huurprijs voor de CUB is €65, dit is inclusief elektrische pomp en jouw eigen badstof hoes, ex. €15 verzendkosten en €50 borg. Als je in de buurt woont mag je de CUB ook zelf komen halen en terug brengen. Je huurt de CUB voor een periode van 5 weken (3 weken vóór t/m 2 weken na jouw uitgerekende datum) Of je kunt de CUB met €5 korting bij mij kopen voor €174,95 i.p.v. €179,95 ex. €7 verzendkosten. Voor meer informatie of het huren/kopen van een CUB neem gerust contact met mij op.

Screen Shot 2017-08-18 at 20.17.20